Friday 28 September 2012

Macau

Macao kicsi.

Macao ket szigetbol all. Az egyik neve Macao, ami nagyon kicsi. Gondolom ezert is dontottek ugy, hogy a repteret nem is ezen a szigeten epitik meg, hanem a masikon. A masik sziget neve Taipa, ami szinten eleg kicsi, igy a repterbol csak a terminal epulet fert el ra, a repter tobbi reszet a vizre epitettek.

A ket szigetet a wikipedia szerint ket hid koti ossze, de mi harmat lattunk.

Macaoban sokan laknak.

A nagyreszuk kinai, de van egy par portugal is. A vilag masodik legnepesebb orszaga, vagy terulete vagy mi. Igazabol kinahoz tartozik, de valamilyen szinten fuggetlen. Sajat zaszloja van, ami zold, es nem kell kinai vizum a beutazashoz.

Macao tele van kaszinoval

Kina egyetlen olyan resze, ahol legalis a szerencsejatek, allitolag. Szoval van jo sok kaszino, mi ebbol csak kettoben voltuk. a Grand Lisboa-t ajanljuk mindenkinek, az a legmenobb.

Macau felig portugal

1999-ig portugal gyarmat volt,  meg mindig hivatalos nyelv a protugal, es neha ugy erzi az ember, mintha Lisszabonban setalgatna, csak epp belebotlott volna egy kinai turista csoportba.

Macau draga

Az eddigi legdragabb hely ahol voltunk. 200 usd/szoba/ejszakanal olcsobban nem igazan lehet szallast talalni. Nekunk azert sikerult. 22 usd-ert. Ennyira lepukkant nyomorosagos szallason meg soha eletunkben nem aludtunk. Es megfogadtuk, hogy nem is fogunk.


Az interju 

A varos kozepen talalhato egy 1600-as evek elejen epult katedralis romja, amit minden turista le akar fenykepezni. Amikor epp ott voltunk, es mi is azon voltunk, hogy lefenykepzzuk a katedralis epen maradt reszet, hogy minel kevesebb kinai turista legyen a kepen,  leszolitotta Evit ot diaklany. 14-15 evesek lehettek, iskolai egyenruhaban voltak, es tort angolsaggal megkerdeztek, hogy keszithetnek-e vele egy interjut. Nagyon zavarban voltak, ahogy feltettek 10 kerdest arrol, hogy hany napot toltunk itt, es voltuk-e mar kaszinoban. Majd a vegen az egyik kislany zsebebol elokerult egy iphone 4, es keszitettek rolunk egy kepet is.

A szallas

Ezt nem lehet leirni. majd rakunk fel kepeket. :)

Egyebkent meg

Nyertunk 30 Makaoi Dollart a kaszinoban.