Friday 28 September 2012

Hong Kong

Hong Kong-ba viszonylag viszontagsagosan erkeztunk. Hajnali 1-kor szallt le a repulonk, es mar semmilyen tomegkozlekedes nem jart, igy kenytelenek voltunk draga taxival bemenni a varosba. Hajnali 2 korul ertunk a szallasunkra, ami mar zarva volt, mert csak ejfelig volt recepcio, szoval nem tudtunk bejutni. 1/2 3-kor mar kicsit faradtan es tanacstalanul acsorogtunk az utcan, mikor belebotlottunk vegul valakibe, aki azt mondta, hogy meg van egy szoba a panziojaban. Annak ellenere, hogy a szoba nem volt nagyobb 7-8 negyzetmeternel, es egy eleg gazos lepcsohazban volt, viszonylag tiszta volt, plazma tv-vel, intenettel, es sajat furdoszobaval. Sot, meg ablak is volt.

Masnap atmentunk az elore lefoglalt szallasra, ami kb olyan volt mint az elozo, csak egy kicsit kisebb..

Hong Kong-ban 5 napunk volt, de csak ugy repult az ido.. Ami hianyoztt Shanghai-bol, az itt mind megvolt. Voltak jo reggelizo helyek, aranyos ettermek, jo kis boltok, stb..

Voltunk:
- a hegy tetejen, ahol megneztuk a kilatast
- ejszakai piacon, ahol mindent lehetett kapni, aminek semmi ertelme
- egy szep parkban, ahol reggeliztunk
- utcai kajaldaban, ahol jokat ettunk annak ellenere hogy nem vagyunk oda a kinai kajaert
- McCafe-ben kavezni, ahol harmadannyiba kerult a kv, mint akarhol mashol
- a parti setanyon, ahol lattunk rock koncertet es kinai tanc eloadast is
egyik nap sushit vettunk a boltban, es gondoltuk megesszuk a parkban, de mire kijottunk a boltbol, mar omlott az eso.. egy ora-boltig jutottunk, es vegul annak a kirakat elott ettuk meg dobozbol a kajat.. kozben nezegettuk a kirakatot.. nem volt egy olyan ora se, ami olcsobb lett volna, mint amennyibe az egy eves nyaralasunk kerul.
Szoval Hong Kong nagyon tetszett. Talan az eddigi nagyvarosok kozul ez volt a legjobb.