Tuesday 4 September 2012

budapest - doha - peking


pakolas failed
indulas elotti este elkezdtunk bepakolni, de hamar ra kellett jonnuk, hogy teljesen eselytelen hogy beferjenek a cuccaink a ket taskaba, amivel utazni akartunk.. korulbelul a cuccok fele nem fert be, szoval ha kivettunk volna ket polot, az nem oldotta volna meg a problemat.. egy kis gondolkozas utan, ugy dontottunk, hogy az a legokosabb, ha elmegyunk inni..

az indulas napjan reggel nyitas elott tiz percel mar a montex elott alltunk. a kisebb taskank helyett vettunk egy sokkal nagyobbat, es igy mar kenyelmesen sikerult bepakolnunk.. utana mar csak az volt hatra, hogy kinyomtassuk a repjegyunket es a szallas foglalast, amit szinten elfelejtettunk, es mar indulhattunk is a repterre.. a repulout dohaig teljesen atlagos volt.. ittunk egy par bort meg egy-ket whiskey-t, es kezdtunk radobbenni, hogy tenyleg elindultunk...

ejfelkor erkeztunk doha-ba es volt tobb mint 12 orank a pekingi gep indulasaig. a dohai repter egy szutyok, allitolag par honap mulva atadjak az uj terminalt, de a mostani nem valami lenyugozo hely.. van egy alvo szoba, ahol sotet van, es csend, csak hely nem volt. az egyik sarokban voltak olyan szekek, amik kicsit kenyelmesebbnek tuntek a tobbinel, szoval ott rendezkedtunk be ejszakara.  nem tudom, hogy hogy hivjak azt a cuccot, amit az ember a szemere rak, hogy ne zavarja a feny, na egy olyannal, egy fuldugoval es egy stilnoxszal sikerult par orat aludni.. 

cucc egy evre
dohai szallas

dohabol pekingbe meg hosszabb volt az ut, es masnap hajnali egykor szalltunk le. a taxisofor egesz uton azt a papirt nezegette, amin a szallasunk cime volt, de persze nem sikerult odatalalnia.. megallt valahol a kozelben, es a szallasrol kellett elenk jonnie valakinek..

szoval, masfel nap utazas utan vegre megerkeztunk pekingbe...