Tuesday 6 November 2012

Bagan (Myanmar)

A szuper lepattant buszallomasrol indult a buszunk Baganba. Az indulas gordulekenyen ment, a busz jo volt. Az ut mar nem autopalyan vitt, hanem sima fouton. A fout persze itt kicsit maskepp nez ki mint otthon. A legtobb helyen olyan szeles az ut, hogy epp egy auto elfer, az ut egyharmada kb foldut volt, es volt hogy fa hidon, vagy epp pallokon keltunk at valami folyo vagy arok felett. Azt mondtak hogy 9 ora lesz az ut, de 7 ora alatt itt voltunk.

Bagan kicsit olyan Myanmar-ban, mint Angor Kambodzsaban. Azzal a kulonbseggel, hogy itt nem veszodtek azzal, hogy felujitsak a templomokat, hanem otthagytak oket ugy ahogy vannak a mezo kozepen.


Bereltunk biciklit, es elkeztuk megnezni a templomokat, amibol tobb szaz van. Az elso par utan mar gyanakodtunk ra, aztan a tizedik utan mar szinte biztosak voltunk benne, hogy az osszes templom egyforma. Persze vannak hiresebb templomok, amik nem tudjuk hogy miert hiresebbek, de ugyanugy neznek ki mint a tobbi.. Szoval mi inkabb a kevesbe hireseket neztuk meg, mert ott nem voltak rajtunk kivul turistak. Ez az egesz templomos dolog egy kb 6x4 km-es reszen terul el.

Elmentunk egy igazi helyi etterembe ebedelni, ahol rendeltunk ketten egy tal etelt. Megkaptuk magat a kajat, es melle meg kb tiz kis tal valamit, meg egy nagy bodon rizst.. A dolgok nagy reszerol azt se tuduk hogy micsoda, de a pincer lelekesen magyarazta. Ahogy az egyik kis talkabol fogyni kezdett a cucc, azonnal elvittek, es teleraktak. Korulbelul 2 dollarbol teleettuk magunkat.


Setaltunk egyet a varosban, voltunk a piacon. Lattunk egy husboltot, es nagyon remeltunk hogy a mi ettermunk nem ott szerzi be a hust.


Meg par napot itt maradunk, es tervezzuk hogy megnezunk mar parat a templomok kozul, de ma valahogy inkabb nem csinaltunk semmit. 40 fokban es tuzo napsutesben,  nem volt kedvunk biciklire szallni, es templomrol templomra jarni.