Monday 8 October 2012

Bangkok - Huay Xai

Buddhista templom kertje Chiang Mai-ban.
Donald kacsa es Buddha

Bangkok – Chiang Mai


Miutan elinteztuk a Myanmar-i vizumot es kimosattuk az osszes szennyes ruhankat, elindultunk Bangkokbol eszak fele. Este 8-kor indult a vonatunk a kozponti palyaudvarrol, ami kicsit csalodas volt kinahoz kepest. A pekingi palyaudvar sokkal elegansabb volt mint a Budapesti repter, a bangkoki ezzel ellentetben nyomaba se ert  meg a  keleti palyaudvarnak se. A halokocsi teljesen kulturalt volt, es also egy felso agy volt a mienk. Az agyakat el lehetett fuggonyozni, kenyelmesek voltak es tiszta agynemu is volt. Ha nem lett volna 18 fok a legkondi miatt, es a vonat nem ugy docogott volna a sinen, mint valami gyerekvasut a csolnoki bucsuban, akkor biztos tudtunk volna egy jot aludni, es  nagyon gyorsan eltelt volna a par oras keses miatt 18 orasra nyult ut.

Chiang Mai – Chiang Kong


Az eredeti terv szerint, meg aznap mentunk volna tovabb Chiang Rai-ba, de ugy dontottunk, hogy inkabb megalszunk Chiang Mai-ban, es masnap megyunk tovabb, de nem Chiang Rai-ba, hanem egyenesen Chiang Kong-ba. Szoval volt idonk megnezni Chiang Mai-t, ami egy aranyos kis varos thaifold eszaki reszen.  Masnap reggel kisbusszal indultunk tovabb, 5 oraba telt mire eljutottunk Chinang Kong-ba, ami egy kis jelentektelen hatar varos a Mekong partjan. A tulparton meg ott van Laosz, ami az elmult ket nap utazasainak a celja.

Chiang Kong – Huay Xai


A Thaifoldi utlevel ellenorzes utan lesetaltunk a Mekong partjara, ahol egymas mellett alltak a kis lelekveszto ladikok felig a vizben, felig a parton a sarban. Szepen bepakoltuk a cuccunkat, es mar uton is voltunk a folyo tuloldalara, amikor is lattuk, hogy ladik idokozben elkezdett megtelni vizzel, mire atertunk mar 30 cm magasan allt a viz es egy tanacstalan matroz egy ibrikkel igyekezett kimerni a vizet, lathatolag minden eredmeny nelkul. Vegre sikerult kijutnunk csonakbol es felmasztunk a parton a laoszi hataratkelohoz, ahol megcsinaltattuk fejenkent 31 USD-ert a laoszi vizumunkat ( 30 USD vizum dij es 1 USD felar a hetvege miatt). Innen mar csak par perc seta volt a varos, a hatizsakunkbol meg mindig csopogott a viz, de vegre Laosz-ban voltunk.