Saturday 9 March 2013

Penang

Penang egy malaj sziget, de ha az ember korbenez, akkor inkabb azt hiheti, hogy kinaban van. A 1.5 millio lakos tobb mint fele kinai, ennek ellenere Penang eleg jo hely. Itt megvannak pont azok a dolgok, amik hianyoztak Kinabol. Mindenki jol beszel angolul, szuper finom kinai kajat lehet kapni es nincs oriasi zsufoltsag sem. Kinaban azt hianyoltunk, hogy nincs meg a kozeput, ha az ember enni szeretne valamit. Vagy olyan kajat kotyvasztottak, aminek mar a szaga elrettentett minket attol hogy megkostoljuk, vagy meregdraga elegans kajaldakat talaltunk. Penangon megvan a kozeput, korrekt aron szuper finom kinai kajat lehet enni.

Harom napot voltunk itt, de azonkivul hogy neha seltaltunk egy rovidet a varosban, foleg az eves korul forogtak a dolgok. Az elso este meg G. is velunk volt, aki szinten egyetertett abban, hogy mennyire jokat lehet enni itt itt. Miutan megevett harom adag kajat vacsorara, kicsivel kesobb ujra el kellett vele menni vacsorazni.

Keszul a vacsora..

Kesz a vacsora. Finom kinai kaja..

Penangon van egy csomo latnivalo is, meg csomo mindent lehet csinalni. Mi nem nagyon neztunk meg semmit es nem is csinaltunk sokmindent. De ha valaki kivancsi arra, hogy milyen Kina, szerintunk inkabb Penang-ra menjen el, mint Kinaba.

Street art..