Saturday 9 March 2013

Cameron Highlands

Alpesi hangulat
Svajc

A kornyezo orszagokbol atmenni Malajziaba olyan, mintha az ember Svajcba erkezne. Normalis varosok vannak, normalis hazakkal. Az utakon fel vannak festve a savok, az utak mellett szepen lenyirva a fu. Minden  rendezett, a vonatok pontosak, nincs szemet az utcan. A Cameron Highland egy fensik Malajzia kozepen, olyan 1500-2000 meter magasan. Amikor megerkeztunk, duplan is Svajcban ereztuk magunkat. Amellett hogy minden szep rendezett volt, alig volt 20 fok, csopogott az eso es zold reteket meg hegyeket lattunk mindenfele.

Az eper

A fensik ket dologrol hires, az egyik az eper. Rengeteg eper-farm van a kornyeken, ahol foliasatrakban terem az eper. A legtobb ilyen helyen lehet kapni epret, minden letezo formaban. Van eper tejszinhabbal, eper turmix, eper fagyi, eperlekvaros palacsinta, eper puding, eper shake, stb.. stb... Ennel mar csak a souvenir-shop-ban van nagyobb kinalat, ahol az epres kulcstartotol kezdve az epertean keresztul az eper mintas esernyoig mindent lehet kapni. Van eper alaku taska es eper alaku fullhallgato is.

Epres finomsagok..

A tea

A fennsik masik hiressege a tea. Hatalmas tea ultetvenyek vannak, ameddig csak a szem ellat. Sajnos aznap mikor meg akartuk volna nezni, esett az eso, igy az kimaradt, csak az ut mellol lattuk a sok teat.

Tea ultetveny az ut mellett..

Kirandulas

A fensik legnagyobb telepulese Tanah Rata. Innen rengeteg kirandulo utvonal vezet mindenhova a fensikon. Mi csak egy rovidet turaztunk a szomszedos faluig. Az utvonal a dzsungelen keresztul vezetett egy patak mellett. Utkozben megalltunk egy epres helyen es ettunk par epres finomsagot.

Kirandulas a dzsungelben..