Friday 22 March 2013

Kepa Island, Alor - Indonesia

Kepa. A hetterben valami vulkan..

Kepa egy kis sziget, amin igazabol semmi nincs egy csaladias kis szallason, par legelo kecsken es a gyonyoru tengerparton kivul. A sziget eszaki felen egy kis tengerparti fuves tisztason epitett fel egy francia hazaspar 6-8 fahazat tiz evvel ezelott es azota is ok vezetik a helyet. A szigeten nincs se viz, se villany es teljes a nyugalom. A dragabb hazak, amilyenben mi is laktunk, abban kulonboznek az olcsobbaktol, hogy van oldaluk es nem csak tetejuk, valamint furdoszoba is tartozik hozzajuk. A furdoszobaban termeszetesen nincs folyo viz, hanem ket nagy hordo van, az egyikben tengerviz a wc leontesehez, a masikban edesviz (ami kevesbe sos, de kicsit budos) a furdeshez. Mind a kettohoz tartozik egy kis ibrik, amivel ki lehet merni a vize belole. A hordok felett van egy-egy cso a falban, amiken keresztul a haz mogul fel lehet tolteni oket, igy mindig maguktol megteltek a hordok, mielott kiuritettuk volna oket.


A mi hazunkban volt egy akkumulator is, amit nappal napelem toltott, igy este egy kis idore fel lehetett kapcsolni a lampat is. Konnektor nem volt, abbol osszesen harom volt az etkezoben, amin fel lehetett tolteni a lemerult kamerat es laptopot, kizarolag napkozben, amig sutott a nap.

Ebben laktunk...

A hazunk belulrol...

A furdoszobank..

Az olcsobb fahazaknak nincs oldaluk...

A szallas araban, ami meglehetosen meltanyos volt, benne volt napi haromszori etkezes, valamint kv, tea, viz, stb. Ebedre es vacsorara mindig hal volt, zoldseg es rizs, de finoman es valtozatosan voltak elkeszitve, szoval nagyon jokat ettunk. Reggelire neha fank volt, vagy palacsinta, esetleg sutemeny.
A szallason nagyon csaladias volt a hangulat. Ha valaki elvett egy sort, csak egy strigulat kellett huznia a konyhaban levo papirra. Az etkezesknel osszegyult az osszes vendeg, volt mindig egy kis anekdotazas, meg akik jobban ismerik indoneziat, segitettek pl nekunk is, hogy mit erdemes megnezni, meg hogyan lehet eljutni ide meg oda..

Senki nem volt a parton, csak mi..

Szuper tiszta viz..

Szines korallok..

Altalaban koran keltunk, 7-8 korul reggeliztunk. Napkozben olvastunk, snorkereltunk, vagy epp csak ultunk a hazunk verandajan es neztuk a tengert. A szigeten szamos gonyoru kis homokos tengerpart van, ha elsetaltunk az egyikre, soha nem volt ott rajtunk kivul senki. A sziget korul gyonyoru korallok vannak, es olyan kristaly tiszta a viz, hogy ilyet meg soha nem lattunk. Az egyetlen problema a nagyon szeszelyes tenger volt, szoval nem mertunk messze beuszni a parttol. Neha a semmibol tajtekzo hullamok vagy orvenyek tuntek elo, nehol meg olyan eros volt az aramlat, hogy eselytelen lett volna kiuszni a partra, ha belekerulunk.
Naplemente utan szinte teljes sotetsegbe borult a sziget. Gyonyoru csillagos volt az eg, bar sajnos egy kicsit paras a levego ahhoz, hogy lehessen csillagokat fenykepezni.

A lakotarsunk.. Eloszor a haloban lakott, majd atkoltozott a furdobe..

Szoval Kepa maga a paradicsom, megerte a hosszu utazast. Ha meg azt is hozza vesszuk, hogy mindig volt a jegen sor, meg coca-cola, amit a mellettunk levo nagyobb szigetrol hoztak, igazabol semmi nem hianyzott innen.