Sunday 24 February 2013

Par nap Krabi-n

Railay, Krabi
Phuket - Krabi

Phuketrol hajoval mentunk at Krabira. Az ut nem volt hosszu, de reggel 6:30-kor kellett kelnunk, szoval mikor delben megerkeztunk, mindenki ledolt aludni meg egy par orara. Aznap sokmindent mar nem csinaltunk, csak korbeneztunk a parton, ahol igazabol nem lehet strandolni, mert egymas hegyen-hatan allnak a hajok es  a part sem annyira szep. Krabin sokkal kisebb a porges mint Phuketen, az egesz hely kicsit csaladiasabb. Igyekeztunk a draga phuketi szallas utan valami olcsot keresni, ennek ellenere egy nagyon kedves szallason egy jo kis bungalow-ban laktunk.

Utban Railay fele
Railay

A partrol ahol laktunk (Ao Nang) folyamatosan jarnak at a kis hajok a szomszedos partra, Railay-ra. Ez az egyetlen modja hogy el lehet jutni oda, mivel a felszigetet - ahol Raylay van -  tobb szaz meter magas sziklafal valasztja el a szarazfoldtol. Miutan megerkeztunk furodtunk egyet es elindtultunk megnezni a masik ket partot a felszigeten.  A masodik part iszapos, nem igazan furdesre valo, szoval elindultunk a harmadikra. Utkozben lattuk, hogy a kornyekbeli sziklakon kis mozgo pontok vannak. Ezek a kis pontok sziklamaszok voltak. Krabi kornyeken eleg nepszeru sziklamaszas, biztos azert mert jo sok szikla van. Mielott elertunk a hamradik partra, elindultunk egy osvenyen egy kilato fele. Az ut egyre meredekebb lett, negykezlab masztunk felfele, kozben a kornyekbeli fakon majmok ugraltak, biztos neztek hogy mit benazunk. Jo husz perc szenvedes utan megerkeztunk a kilatohoz, ami egy picike kis tisztas volt az egyik kb 150 meter magas sziklafal tetejen. Ahogy leneztunk, a meroleges fal aljan ott volt alattunk a tenger. Lefele se volt sokkal egyszerubb a maszas, de aztan odaertunk a harmadik partra, ahol furodtunk egy jot.

Kilatas a kilatohelyre, balra a Railay part, jobbra meg a mocsaras part.

Ezutan visszamentunk az elso partra, majd elkezdtem orditani a parton, hogy "Ao Nang, Ao Nang, ..." es rogton talaltunk egy hajot, ami visszavitt minket. Este talaltunk egy jo kis pizzeriat, ahol kemenceben sutottek igazi olasz pizzat. Ittunk a pizza melle par Chang-ot, aztan meg beultunk egy raggae kocsmaba es ittunk meg egy Chang-ot.

Chicken Island

Chicken Island
Masnap igazi turistakhoz meltoan befizettunk egy egesz napos hajokirandulasra. Egy tomott kis motoros csonakkal elindultunk a kornyekbeli szigetekre. Volt kis snorkelezes (G. szerint magyarul "pipaval halnezes"), meg kikotottunk szep kis szigetek szep kis partjain. A hajo amivel mentunk nem volt a legjobb allapotban. Egyszer egy oran keresztul nem tudtak beinditani, aztan meg folyott be az oldalan a viz, de vegul epsegben kikotottunk. Sok gyonyoru helyen jartunk, estere jol el is faradtuk, szoval elmentunk enni egy pizzat, inni egy Chang-ot, aztan mentunk aludni.

Hiaba volt a kornyeken csomo latnivalo a vizalatt, a turistatarsainkat csak ezek a kis bena sarga csikos halak erdekeltek, amik tucatjaval jottek oda a vizbedobalt toast kenyer miatt. Chicken Island.

Thaiok

Thaifold deli reszen kicsit masfajta thaiok elnek, mint eszakon. A deliek kicsit sotettebb boruek, meg inkabb nyugodtak es tobbet vigyorognak. Sok hosszu haju ember van es sok a raszta is. Sok helyen szol Bob Marley es gyakran lehet fuszagot erezni. Delen egyre tobb a muzulman is, egyre tobb kendos not lehet latni az utcan.

G. 

G. vasarolt egy integeto macskat es miutan sokaig nyaggatott minket feleslegesen, hogy rugjunk be nagyon, berugott egyedul.