Saturday 23 February 2013

Bangkok - Phuket

15-os busz, Bangkok.
Ejfelkor erkeztunk Bangkokba a Fulop Szigetekrol. Masnap megjott G. Magyarorszagrol es hozott nekunk szalamit, kolbaszt meg Unicumot. Vettunk a peksegben kenyeret es annyit ettunk a magyar kajabol, amennyit csak birtunk. Este ittunk par sort, G.-vel megkostoltuk a szocsket, amit az utcan sutottek, minden szuper volt, amig a laptopunk ki nem irta, hogy hamarosan tonkremegy benne a winchester. Ekkor jol bepanikoltunk, hogy el fog veszni az osszes fenykep amit eddig csinaltunk, meg minden. Egy otthoni haverunk azt tanacsolta, hogy toltsunk le egy programot, az majd megnezi hogy mi a van a winchesterrel. Letoltottuk es a program azt mondta, hogy hamarosan tonkre fog menni a winchester, szoval tovabb panikoltunk.

Utban a Pantip Plaza fele, Bangkok.
Masnap reggel elindultunk a 15-os busszal a Pantip Plaza-ba, hogy laptop szervizt keressuk. Ez egy olyan plaza, hogy csak elektronikai boltok vannak benne 5 emeleten, szoval nem volt nehez egy szamitogep szervizt talani. Vettunk is egy uj winchestert a regi helyett es mondtak, hogy atmasoljak ra a file-okat a regi lemezrol. Ez a procedura negy ora hosszatt tartott, szoval addig elmentunk egy-ket masik plazaba nezelodni. A javitas ota tokeletesen mukodott a laptop, megvolt biztonsagban az osszes fenykepunk, szoval abbahagytuk a panikolast.

A kovetkezo nap reggeli utan indultunk ki a repterre. Nem volt nagy forgalom, jo koran kiertunk es a gepunk is kesett kb harom orat, szoval ot ora ucsorges es egy oras repulout utan megerkeztunk Phuketre. Onnan meg egy ora volt Karon Beach es ott is voltunk a jo oreg Golden Sand Inn-ben. Negy napot voltunk Phuketen, napkozben strandoltunk, este meg ittunk par sort. Egyik este atmentunk Patong Beach-re is inni par sort, de nem maradtunk ott sokaig. Phuket nem sokat valtozott az utobbi par ev alatt, kiveve azt, hogy a turistak tobbsege orosz lett. A tipikus orosz turista dagadt, arany nyaklancot hord, nem beszel semmilyen idegen nyelvet, folyamatosan ordit es mindenhol vitatkozik, persze oroszul. Ennek ellenere jol elvoltunk, G. vett egy vietnami kalapot, Evi talalt par jo konyvet es sokat olvasott, en meg orultem a VS 2012-nek, amit G.-tol kaptam.