Monday 10 December 2012

Hue - Hanoi - Halong bay

Halong Bay
Eszak fele indultunk tovabb Hoi An-bol, a kovetkezo megallo Hue volt. A varos egyetlen latvanyossaga a regi varosresz, amit csak kivulrol neztunk meg, mert belepos volt. Egy ejszakat aludtunk itt, es igazabol semmi kulonos nem tortent, bar nem igazan mentunk messzebb a szallastol ket utcanyira.

Hue-bol Hanoi-ba 15 ora a vonat ut, ami viszonylag kellemesen telt. Harman voltunk egy negyes halofulkeben, es miutan felkeltunk, megreggeliztunk, mar meg is erkeztunk.

Hanoiban nem tudjuk, hogy van-e valami latvanyossag, mert nem igazan neztunk utana. Par napot voltunk itt, es tobbnyire csak maszkaltunk a varosban es jokat kajaltunk. Talaltunk egy kellemes kis kavezot, a Green Pepper-t. Volt olyan nap, hogy het-nyolc orat toltottunk a kavezo teraszan, es nezelodtunk. Ahogy telik az ido, egyre kevesbe van kedvunk megnezni a kotelezo latnivalokat es inkabb csak probalunk elvegyulni a helyiekkel es bameszkodunk.

Ennek ellenere befizettunk egy egynapos szervezett turara a Halong Bay-be, mi ketten es meg ket baratunk, akik meg mindig itt vannak nalunk latogatoban. A tura nem volt nagyon veszes, csak kicsit volt eroltetett es voltunk egy barlangban, ami kimondottan szep volt.

Ugy volt hogy elmegyunk a hegyekbe par napra, de vegul nem mentunk, inkabb meg par napot itt maradtunk Hanoiban. 

Hanoi eleg nyuzsgo varos, es nincs extrem sok turista. Nagyon-nagyon sok a motor es kaotikus a kozlekedes. Mivel a jardan vagy parkolnak vagy epp ebedelnek a helyiek, ezert gyalog is csak az uton lehet kozlekedeni. Itt egy video, ami egy kicsit talan visszadja hogy milyen is..